Γαρινό

Το κυπριακό αγρινό συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα! Μετά από τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου για αιμομιξίες μεταξύ των αγρινών, φίλος φωτογράφος λάτρης της Κυπριακής φύσης μας έστειλε φωτογραφία σπάνιου αγρινού που είδε την περασμένη εβδομάδα ενώ περπατούσε σε  δασώδη περιοχή της Πάφου.

Ο φίλος φωτογράφος, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, όταν είδε το σπάνιο αγρινό, λόγω απόστασης νόμισε ότι ήταν ένα απλό αγρινό που είχε μερικώς παραμορφωμένο πρόσωπο μάλλον λόγω αιμομιξίας άλλα όταν έκαμε ζουμ με τον τηλεφακό της φωτογραφικής του κάμερας έμεινε έκπληκτος. Το αγρινό έμοιαζε περισσότερο με γάρο τύπου σιερκάς! Ο φίλος φωτογράφος σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερα να βγάλει όλα τα ρούχα του και να πάει τίτσιρος σιγά-σιγα αθόρυβα πιο κοντά στο αγρινό για να βγάλει μια καλή κοντινή φωτογραφία. Την φωτογραφία του χάιμπριτ αγρινού-γάρου, αλλώς γαρινό, δημοσιεύουμε εδώ αποκλειστικά!

Έχουμε επίσης στείλει ένα κκόπι της φωτογραφίας στον κ. Δίπλαρο για να μας πει την γνώμη του. Ο κ. Δίπλαρος δήλωσε ότι το αγρινό της φωτογραφίας είναι μάλλον αποτέλεσμα ιντερ-σπίσις / ιντερ-ρέϊσσιαλ (interspecies / inter-racial) ανωμαλίας. Το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές τα αγρινά συνβόσκουν με αιγοπρόβατα, αγελάδες και σπαρκωμένους γάρους δημιουργεί συνθήκες πιθανού ανταγωνισμού για βοσκή, ειδικά σε περιόδους διαθέσιμης τροφής χαμηλής ποιότητας. Ο κ. Δίπλαρος επίσης δήλωσε ότι τα Κυπριακά αγρινά “εφκάλαν τζαι τα σσινιά τζαι τα παλλούτζια” και ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα τα αφορίσει από το ποίμνιο αν συνεχίσουν τες ανωμαλίες τους!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s