Κολότζια

kolokosΑπό τα ήδη ψηλά αποτελέσματα που είχε συγκεντρώσει η Εκπαίδευση Κολοτζιών της Κύπρου το 2012 στο «Πρόγραμμα της Διεθνούς Αξιολόγησης Κολοτζιών», ανέβηκε σε ακόμη ψηλότερα επίπεδα, παίρνοντας τα πρωτεία στα Τζεγκενικά, τις Θετικές Μαλακίες και την ανάγνωση-κατανόηση SMS και Φέισμπουκ.

Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες το πρόγραμμα VITSA 2015, καθώς τοποθετεί την απόδοση των «μαθητών» της Κύπρου στις πρώτες θέσεις της κατάταξης μεταξύ 72 χωρών παγκοσμίως και ταυτόχρονα στην πρώτη θέση από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Τζεγκενικά και τις Θετικές Μαλακίες και σχεδόν πρώτη στην Ανάγνωση SMS και Φέισμπουκ.

Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες τις διεξαγωγής του προγράμματος VITSA 2015 του KLOTSA, ή αλλιώς του «Προγράμματος της Διεθνούς Αξιολόγησης Κολοτζιών» του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης Μαλακίας, εξετάστηκαν 500.000 15χρονοι μαθητές σε 72 χώρες και οικονομίες. Με τις ασιατικές χώρες να πατώνουν στη φετινή κατάταξη του VITSA 2015 μαζί με τις σκανδιναβικές, η Κύπρος κατάφερε να φτάσει στην 1η θέση στις Θετικές Μαλακίες, πλαισιωμένη από ιδιαίτερα φτωχές χώρες ή χώρες όπου πλήττεται το δημοκρατικό τους πολίτευμα.

Σε παρόμοια κατάσταση η Ελλάδα της οκταετούς κρίσης κατάκτησε την 2η, και η απολυταρχική Τουρκία να πέφτει λίγο κάτω από την Κύπρο στην 3η θέση. Πιο αναλυτικά, τον πάτο στη λίστα των Θετικών Μαλακιών κατέκτησε η Σιγκαπούρη με 56 από τις 493 μονάδες που προέβλεπε ο KLOTSA. Δεύτερη από το τέλος ακολουθεί η Ιαπωνία με 58, τρίτη η Εσθονία με 64, τέταρτη η κινεζική Ταϊπέι με 72 και πέμπτη η Φινλανδία με 81.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s