Γαουρικοί Αγώνες

Χούλου: Άρχισαν χθες στην Χούλου της επαρχίας Πάφου οι Πρώτοι Παγκόσμιοι Γαουρικοί Αγώνες. Την έναρξη των αγώνων έκανε ο υπουργός Γεωργίας και φυσικών ψώρων κ. Δημήτρης Καλαλόμπας. Προσφωνώντας τους παρευρισκομένους, ο υπουργός είπε ότι τα Κυπριακά γαϊδούρια είναι γνωστά σε όλον το κόσμον από αρχαιοτάτων χρόνων για την δύναμη και το σάιζ τους. Είναι καιρός, είπε ο υπουργός, όλος ο κόσμος να δει τι μπορούν να κάμουν πολλά γαϊδούρια όταν τα βάλουμε μαζί στον ίδιο τόπο. Ε καλό, οι Εγγλέζοι νομίζουν πως εν καλλύτεροι μας που έχουν εκκουέστριαν γκέιμς, δήλωσε ο υπουργός.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το τον αγώνα καλπασμού 30 μέτρων με εμπόδια. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο γάρος του παρπέρη της Έμπας με χρόνο 32 δευτερολέπτων και 16 εκατοστών. Το φαβορί του αγώνα, ο γάρος ονόματι Σσιελιόνιας Ττούρπος ιδιοκτησίας του κ. Κωστή Μίτα, καφετζιή του χωριού Κάθικας, αποκλείστηκε γιατί απόφυγε να αππήησει ένα εμπόδιο. Ο κ. Μίτας διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του γάρου του άλλα η διαμαρτυρία του δεν έγινε αποδεκτή από τον ανώτερο υπεύθυνο του αγώνα κ. Δώρο Πομπολάου.

Οι Γαουρικοί Αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας όπου την τελετή λήξης θα κάνει ο κοινοτάρχης Μαλούντας κ. Πάμπος Τσιόκλας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s