Αποκαλυπτήρια γλυπτού του Κυπραίου κασάπη στο Τραχώνι

Η Κυπραίος κασάπης (κρεοπώλης) παραμένει αγαπητό μέλος της κυπριακής αγροτικής οικογένειας, αποτελώντας το 28% του ενεργού αγροτικού πληθυσμού. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Περιβάλλοντος Νίκος Κοάλας, τελώντας την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια μνημείου για την Κυπραίο κασάπη στην κοινότητα του Τραχωνίου της επαρχίας Λεμεσού.

Το έργο, που τοποθετήθηκε στο κέντρο του χωριού, αποτελεί δωρεά προς την κοινότητα του κ. Κάκου Σιήππη, προέδρου την συντονιστικής επιτροπής προώθησης χοίρινου κρέατος.

Φωτογραφία του γλυπτού

Ο κ. Κοάλας τόνισε επίσης ότι οι δυσκολίες και οι αγώνες του Κυπραίου κασάπη να προμηθεύσει τα αναγκαία κρέατα για τις σούβλες στον τόπο μας συνεχίζονται, παρά τις βελτιώσεις σε κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο που έχουν επιτευχθεί. Γι’ αυτό η κοινωνία, κατέληξε, τον ευγνωμονεί.

Στην τελετή ήταν παρόντες πολλοί κασάπηες από όλη την Κύπρο. Αμέσως μετά από τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού, ο κ. Κκαφφάς, επίτιμο μέλος του συνδέσμου κασαπιών της ευρύτερης Λεμεσού και του συνδέσμου οπαδών και φίλων της ΑΕΛ, χόρεψε τον χορό της ππάλας, με μουσική από τους Γιωργαλλέττους και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Το γλυπτό έχει δημιουργηθεί από την γλύπτρια Κούλλα Σιοιρολέττα.

ΣΠΟΝΣΟΡ: Χοιρινά Σιηππής – Ο σιοίρος μας εν μούσκος!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s