The Copros Papers

Αποκλειστικό! Έχουμε στα χέρια μας το σενάριο της υπό παραγωγής παγκοσμίου μπλόγκμπαστερ ταινίας επιστημονικής φαντασίας “THE COPROS PAPERS!” Και σαν καλοί σουβλάκες που είμαστε θα μοιραστούμε μαζί σας λεπτομέρειες από το σενάριο. Αυτό μεταξύ μας, ΟΚ;

Σπόιλερ αλέρτ! Μην διαβάσετε παρακάτω αν δεν θέλετε να μάθετε τι γίνεται στην ταινία.

Η ταινία διαδραματίζεται σε μια ανύπαρκτη χώρα-νησί της Αφρικής που λέγεται Κόπρος (Αγγλιστί Copros). Η Κόπρος είναι φημισμένη ανά το παγκόσμιο για τις πανέμορφες παραλίες και τις τεράστιες μπανάνες της που έχουν σάιζ αγγούρι της Χλώρακας. Η Κόπρος είναι επίσης φημισμένη για την διαφθορά της. Αν έχεις λεφτά αγοράζεις ότι θέλεις στην Κόπρο, από πολιτικούς μέχρι διαβατήρια.

Η διαφθορά στην Κόπρο έχει ξεφύγει τόσο πολύ που οι απλοί ιθαγενείς έχουν μπουχτίσει και πλέον δεν αντιδρούν (εκτός από το να διαμαρτύρονται με το να γράφουν με κεφαλαία γράμματα στο Φέισμπου και Ττουίτε.) Βλέποντας την κατάσταση στην Κόπρο, ένας ερευνητής δημοσιογράφος που δουλεύει σε ξένο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αποφασίζει να ξεσκεπάσει την διαφθορά στη Κόπρο, να την παρουσιάσει σε όλο το κόσμο και να πάρει το βραβείο Ππούλιζερ. Σκαρφίζεται λοιπόν ένα καλοστημένο σχέδιο-παγίδα: να πιάσει στο βίντεο τους διεφθαρμένους πολιτικούς και ελίτς της Κόπρου που ματσώνονται μέσω του Κοπριακού προγράμματος που παρέχει διαβατήρια της Κόπρου (που είναι περιζήτητα γιατί η Κόπρος ανήκει στη Αφρικανική Ένωση, ΑΕ) σε ξένους επενδύτες. Οι κύριοι διεφθαρμένοι πολίτικοι και ελίτς εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα και τις διασυνδέσεις τους βρίσκουν ενδιαφερόμενους πλούσιους επενδύτες με αμφίβολο ποινικό μητρώο (κλέφτες, απατεώνες, κλπ.) που θέλουν διαβατήριο της ΑΕ (και νέο όνομα, όλα γίνονται στην Κόπρο) και τους κανονιζουν διαβατήριο (με το αζημίωτο φυσικά.)

Ο δημοσιογράφος μας νόμισε ότι ήταν έξυπνος και το σχέδιο του ήταν τέλειο άλλα δε υπολόγισε ότι θα έπεφτε στην παγίδα των Κοπρικών Αρχών Πληροφοριών, Ασφαλείας, Ραδιοφώνου και Επικοινωνιας (ΚΑΠΑΡΕ, σε συνεργασία με την CIA και τη Scotland Yard). Τα σαΐνια του ΚΑΠΑΡΕ μυρίστηκαν το σχέδιο του δημοσιογράφου και του έδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες, τον έπαιρναν σε ακριβά εστιατόρια και ταβέρνες και τον πότιζαν αρκετό κρασί για να αλιεύσουν πληροφορίες από αυτόν. Τελικά ο δημοσιογράφος αντί για το Ππούλιζερ έπιαν τον μίτα.

Παραθέτουμε πιο κάτω τα προφίλ των πρωταγωνιστών, μελών του ΚΑΠΑΡΕ.

ΚλουζΩ ΠΙττας

Κλουζώ Πίττας

Ο Κλουζώ παρουσιάζεται σαν δικηγόρος άλλα στην πραγματικότητα είναι δη ττόπ ντετέκτιβ! Η ειδικότητα του είναι να αλιεύει πληροφορίες, χρησιμοποιώντας έξυπνες ερωτήσεις. Με το χιούμορ που διαθέτει ξέρει πως να σπάζει τον πάγο σε τεταμένες καταστάσεις (This is COPROS!). Είναι επίσης συλλέκτης τέχνης και διαθέτει μια τεράστια συλλογή πινάκων από την Ινδία.

Σαΐνης ΤζΟνης

Σαΐνης Τζόνης

Ο Σαΐνης παρουσιάζεται σαν ο άνθρωπος που βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Βολεύει πολύ που είναι βουλευτής και επιχειρηματίας. Τα μακριά του χέρια φτάνουν παντού, στην κυβέρνηση, τράπεζες, επιχειρήσεις και στις πούγγες των φορολογημένων.

ΠουαρΩ “ΣσΙΗλλος” ΝτΟκης

Πουαρώ “Σσιήλλος” Ντόκης

Ο Πουαρώ είναι τζιή που την δύναμη. Όταν κουνήσει το δάκτυλο του κανονίζει ότι θέλει στην Κοπριακή κυβέρνηση του και όχι μόνο. Ξέρει καλό κόσμο σε άλλες χώρες και μπορεί να κανονίσει πράματα και σε άλλες χώρες άμα θέλει. Είναι κάτι σαν διασταύρωση πλανητάρχη και Κιμ Τζον Ούν. Είναι ο εγκέφαλος του σχεδίου για να παγιδεύσουν τον δημοσιογράφο και να αλιεύσουν πληροφορίες. Αρέσκει του κάλο παλιό κόκκινο κρασί και να μιτσοκαμμά σε ωραίες γυναίκες και όχι μόνο!

ΠπΑμπκιν και ΧΑνιμπανι

Ππάμπκιν και Χάνιμπανι

Ζευγάρι από άλλη χώρα της ΑΕ που προσποιούνται τους μεσάζοντες. Ξέρουν το Σαΐνη και είναι γλύφτες. Μάινορ ρόουλ.

Αυτα! Όταν κυκλοφορήσει η ταινία να πάτε να την δείτε. Έκτος αν ζείτε στην Κόπρο και δεν θα χρειαστεί γιατί είσαστε στην ταινία!

Leave a comment